pátek 26. června 2015

Prázdniny

V úvodu mého dnešního krátkého příspěvku bych chtěla popřát všem, kterých se to týká, krásné prázdniny, hodně sluníčka a odpočinku.
Poslední měsíc mi to přeje hodně lidí. Kdo ví, že jsem ve školství, mi říká, jak se mám, že mám ty dva měsíce volna. Řada mých přátel se domnívá, že 30.6. upustí učitel tužku, odhlásí se z mailu a nastoupí 1.9. odpočatý do školy.
Kéž by to tak bylo! S tím jsem vlastně kdysi do školství nastupovala. Myslela jsem si, že budu v jednu doma a budu mít dva měsíce volna v kuse a další týdny během roku. Já bláhová!!!
Tak se nyní pokusím vysvětlit, jak to je ve skutečnosti. Ale možná jsme jiná škola.... Kdo ví....
Dnes rozdáme vysvědčení, odpoledne máme závěrečnou poradu a začneme plánovat doklasifikační zkoušky u studentů, kteří z různých důvodů nestihli klasifikaci v termínu. Většinou se jedná o dlouhodobě nemocné nebo vrcholové sportovce.
V pondělí máme školení IT - jak na lepší tvorbu videí, podcastů apod. Poté se sejdeme v sekcích a začne se pracovat na závěrečných zprávách.
V úterý budeme přihlašovat děti k podzimní maturitní zkoušce, začneme plánovat harmonogram dalšího školního roku.
Ve středu se sejdeme nad uniformami pro žáky naší základní školy a nad plánováním a výběrem jídelny pro další školní rok.
Od čtvrtka u nás začínají letní jazykové kurzy.
Další týden se vrhneme na autoevaluaci, evaluaci plánu výchovného poradce a metodika prevence sociálně patologických jevů. Do toho budeme vyhodnocovat anketu rodičů se spokojeností se školou a komunikací.
Začneme též s přestavbou IT učebny - výběr nových počítačů, softwaru apod.
V dalších týdnem budeme archivovat, vykazovat a vyplňovat statistiky, připravovat úvazky a rozvrh na další rok.
Budeme pracovat na tématických plánech, změnách v školním vzdělávacím programu a ve školním řádu, jehož metodiku nám nechal zpracovat již odešlý ministr.
Mezitím, co budeme zpracovávat výsledky našich žáků v soutěžích, dojde k úpravám pavilónů, vyklízení kabinetů, nějakému stěhování a tak.
Musíme též připravit program adaptačního kurzu, zájezdu do USA, Španělska, doladit zájezd do Štrasburku, který naši studenti vyhráli a připravit celkově plán, co kdy kdo:))
Též na nás čeká hodnocení dlouhodobého plánu, příprava jeho pokračování a samozřejmě práce na cash-flow školy.
Co nás dále nemine, je stanovení nabídky kroužků pro ZŠ, učebnic pro děti.
Někteří učitelé budou přes prázdniny absolvovat semináře a dlouhodobější kurzy, na které se nedostanou v průběhu školního roku.
Naše chemikářka zreviduje lékárničky:))
Setkáme se s novými nastupujícími učiteli a seznámíme je s chodem školy, nasdílíme jim veškeré naše online materiály, vysvětlíme, jak se u nás známkuje apod.
Mezitím je stále otevřená školka....
Budeme připravovat individuální plány pro některé naše žáky.
Upravíme web školy, doplníme a vyměníme informace.
Stále budou probíhat letní kurzy a doklasifikace.
Co říci závěrem?
Učitelé mají samozřejmě volno, každý zhruba tři týdny.....
Stejně jako ostatní pracující...
Přejte nám ho!!!!

1 komentář:

  1. That sounds great!
    We are planning a trip to England in spring too.

    Enjoy your holiday!

    OdpovědětVymazat